Hva slags utstyr trenger du i Speideren?

Speiderdrakt

Speiderdrakten består av speiderskjorte og speiderskjerf.
Speiderne skal møte i speiderdrakt på alle møter. (Vi har med noen skjerf til utlån for de som ikke har fått egen drakt ennå.)
Speiderne får utdelt en egen speiderlogg som passer i lommen på skjorten. Den skal være med hver gang.

Slik skal speiderskjorta se ut.

Skjorta kan kjøpes på speidersport (Klikk her)
Eller dere kan kjøpe den brukt feks på Finn.no. (Pass på at dere får riktig type, sjekk at den lignet den på bildet. Det er to speiderforbund i Norge, og det andre forbundet har skjorter i annen farge).

Speiderskjerfet finner du også hos speidesport (Klikk her)
(De som vil kan bruke skjerfknute. Men erfaringsmessig mistes disse fort, så speiderne får hjelp med å knyte dem pent om de ikke har skjerfknute)

Speiderskjorta skal ha følgende merker – Kjøper du skjorte på Speidersport, så sørg for å bestille merker samtidig:

Dersom dere kjøper skjorte brukt, og den inneholder flere merker, ber vi om at dere spretter av resten.

Annet utstyr speidere bør ha

Du trenger ikke kjøpe alt utstyr med en gang. Bruk det du har hjemme, eller lån av andre eller på skattekammeret. Jo eldre speiderne er, jo mer utfordrene blir turene, og jo viktigere er det at de har godt utstyr. Speidersport selger alt du trenger av speiderutstyr, og det meste du finner der er gjennomtenkte produkter av god kvalitet. (overskuddet fra speidersport går dessuten til speiderforbundet). Men du får kjøpt masse bra utstyr på vanlig sportsbutikk også.

  • Sekk med plass til sovepose i tillegg til klær og annet utstyr. (Skolesekker går fint om dere klarer å feste soveposen) – Sekken bør være god å bære, tilpasset barnet størrelse og ha hoftebelte.
  • sovepose (kan lånes på skattekammeret til man får egen)
    – Når du skal investere i sovepose er det lurt å velge 3 eller 4 sesongs pose. Sommeposer kan bli kalde på vår og høst-turer.
  • liggeunderlag (kan også lånes på skattekammeret)
  • speiderkniv – småspeidere skal ha kniv med fingerbeskyttelse (tverrpinne som hindrer at hånden glir av skaftet og inn på det skarpe) – Eks. på småspeiderkniv (billigere varianter er like bra)
  • hodelykt el.
  • kompass (Dette trenger de egentlig ikke – vi har til utlån, men mange synes det er stas å ha eget).
  • turklær (varmt og vanntett)